3.div.TITO 1973: Bardufoss OIF - Tromsø IL

Oi, oi, for en artig krig. Man kan vel trygt bruke disse ordene når det gjelder tetstriden i årets TITO-serie. Etter BOIFs 1-0 seier over Tromsø IL på Bardufoss, er det for alvor virkelig blitt et triller-preg over serien. Og vi kan like gjerne føye til med det samme: Etter det BOIF viste, er det temmelig klart at de nå seiler opp som en av seriens favoritter.

Selv om det ikke ble noen toppkamp, så fikk begge lag i perioder vist at det var to av seriens fremste lag som møttes. At det var BOIF som stakk av med seieren skyldes nok mer av tilfeldigheter, enn full rettferdighet av de vi fikk se av spill og sjanser. Eller for å illustrere dette bedre: to ganger var Torfinn Ingebrigtsen alene med keeper, men den scoringsviljen han er kjent for manglet.

Spesielt i første omgang fikk TIL demonstrert at de kan spille fotball, og bare uttur å dårlig konsentrasjon i avlutningene hindre dem i å score. Både Sigurd Dale og Arnt Hugo Lund var lang unna det vi vet de kan. Og når Arne Andreassen heller ikke klarte å følge opp med dype raid inn i BOIFs forsvar, slik opplegget egentlig var, ble Torfinn Ingebrigtsen, han også langt unna toppformen, altfor alene med BOIFs forsvar. TILs beste var Arne Johnsen og Svein Arne Olsen.

Dommer Magne Fredriksen, Storsteinnes, det var ikke alle avgjørelsen han tok, som vi var eninge i.

Oppdatert: 11.11.2003