Cup NM 2.kvalikkrunde omkamp 1970: Tromsø IL - Lyngen IL

Omkampen i NM-cupen mellom Tromsø IL og Lyngen IL ble mer spennende og dramatisk enn vi er vant til her i distriktet. To ganger gikk Lyngen-guttene opp og tok ledelsen, og to ganger innhentet TIL dem. Og bare to minutter før slutt skjøt Jan Erik Isaksen en skruball langs bakken, som Lyngen-keeperen mistet ut av klypene sine. Og en meget god dommer, Arne Jensen, signaliserte at han godkjente den. Dermed er TIL klar for å møte Harstad IL 14. juni etter 210 minutters drama mot Lyngen IL.

Allerede fra avspark var det klart at denne kampen skulle bli jevnere enn den første. Lyngen lot aldri TIL få tid til å spille ballen, og klarte å forstyrre opplegget til gjestene. Men TIL-guttene lot seg aldri bringe ut av fatning, og prøvde alltid systematisk å bygge opp angrepene.

I første omgang hadde TIL et svakt overtak og de farligste sjansene. Men tross dette tok Lyngen ledelsen med ett skudd som duppet bak Roy Johansen og i mål. Tross denne kalddusjen beholdt TIL-guttene hodet kaldt, og femten minutter senere sørger Torfinn Ingebrigtsen for utligningen da han scoret fra kloss hold.

I andre omgang kjørte Lyngen voldsomt på for å ta ledelsen, og man må si det var fortjent da de tok ledelsen 2-1 på et pent skudd. TIL var nå hardt ut å kjøre, men rutinerte Dagfinn Holst roet ned spillet, og ti minutter før full tid ga Torfinn Ingebrigtsen TIL nytt mot med utligning, da han like iskaldt som første gang skjøt utakbart for keeper og i mål. Og bare to minutter før full tid kom seiersmålet. Og TILs beste var nok Torfinn Ingebrigtsen. TILs tyske trener Peter Drecker har tilført laget mye nytt. Blant annet lille Per Arne som er klubbens maskott og lykkebringer.

Oppdatert: 16.10.2003