Cup NM 1.runde 1970: Harstad IL - Tromsø IL

TILs unge og urutinerte lag ble et lett bytte for HIL i 1. rundekampen i NM-cupen på Blåbærhaugens dårlige gressmatte. Det ble 3-0 seier for HIL, og det mest skuffende med hele kampen er at HILs angrepsrekke ikke maktet å score flere ganger. Når det gjelder TILs angripere, ble de for lette og urutinerte. Men at de vil komme og komme sterkt, er det ingen tvil om.

TIL åpnet godt og spilte hurtig og friskt en tid, men det meste av kampen ble envegskjøring og med få TIL-angrep. Den første scoringen kom etter 18 minutters spill av Alf "Knoppen" Hansen. Både denne runden og hele andre omgang ble det mest HIL-angrep som desverre endte i ingenting.

Først midt i andre omgang kom 2-0, denne gangen ved Trond Rogde. Og ti minutter senere var det Aakre som fastsatte sluttresultatet til 3-0.   Noen hundre tilskuere overvar kampen som ble spilt på en våt og dårlig gressmatte.

Kampen ble dømt av Asbjørn Nordmark, Narvik.

Oppdatert: 17.10.2003