Cup NM 1.kvalikkrunde 1970: Tromsø IL - Andenes IL

Til tross for et surt og kaldt vær, fikk et overraskende stort publikum se TIL gå videre i NM-cupen ved å slå Andenes 1-0 på Tromsdalsbanen. TIL-guttene kjempet meget godt i 1. omgang, og leverte da en innsats som i grunnen bare lot spørsmålet om hvor stor seieren skulle bli, stå åpent. Uten at gjestene på noe tidspunkt  kom ordentlig til med nevneverdig angrepsspill, hadde TIL initiativet hele omgangen gjennom. Andenes-forsvaret spilte imidlertid kontant nok til at det ble med det ene målet som Torfinn Ingebrigtsen rolig og frekt lobbet forbi Willy Kristiansen i kampens tiende minutt.

Første omgang ble i det hele tatt meget underholdende, ikke minst på grunn av TILs backer viste offensivt og konstruktivt spill. Men i andre omgang lot det til at gjestene tok til å finne stilen, selv om det var vanskelig å påpeke noen direkte svikt i kreftene til hjemmelaget, mistet de mye av initiativet. Andenes viste i sin beste periode, midt i omgangen at spillet lot til å gli både hurtig og effektivt med lange crossballer som farlig aktivikum.

Imidlertid red TIL-forsvaret med Dagfinn Holst som opplagt ener stormen godt av, dog ikke uten at Roy Johansen måtte levere en kjemperedning like før slutt. På hjemmelaget vil vi fremheve Per Arne Hansen, som på tross av noen små "markløft" leverte en fin kamp, og Kjell Falung som kom sterkt i andre omgang.