3.div.TITO 1970: Tromsø IL - Tromsdalen UIL

Det ble to nye og fortjente poeng til Tromsø IL, mot TUIL på Alfheim Stadion. Men 1-0 var i minste laget etter spill og opplagte sjanser.  Målet ble satt inn i det 34. minutt av første omgang av Steinar Pedersen på heading. Men Arnt Hugo Lund må tilskrives brorparten av æren for målet. Han fintet pent av to spillere, og det perfekte innlegget hadde Pedersen bare å sette hodet til.

Før det avgjørende målet kom hadde imidlertid TIL i perioder vist utmerket og variert angrepsspill, og burde på det tidspunktet allerede ha sikret seg en forholdsvis klar ledelse. Nå kjempet imidlertid TUILs forsvar meget godt, selv om de i TILs sterkeste periode var på vaklende grunn.

I andre omgang falt begge lag betraktelig av, det ble rigtig nok kjempet durabelig om hver eneste ball, men det store spillet så vi skjelden. Begge lag hadde sine klare målsjanser uten å få ballen i mål. TIL manglet to av sine beste angripere, nemlig Arne Andreassen og Torfinn Ingebrigtsen, med disse to på plass kunne seieren vært større.

Roy Johansen var sikker i mål, men utspillene var langt fra på topp. I forsvaret åpnet Per Jørund Hansen meget godt, men spesielt i annen omgang rotet han mye. Der må bestemannsprisen gå til Per Arne Hansen som spilte fornuftig og godt hele tida. På midtbanen kjempet både Arne Sæther og Edmund Kristoffersen bra, men pasningsspillet var ikke på høyde. I løperekka var Arnt Hugo Lund den beste.    På TUIL kjempet forsvaret godt, med Arthur Antsen på topp. Og i løperekka var Odd Harry Olsen den farligste.

Magnar Fredriksen var en sikker og myndig dommer.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys og Dagbladet Tromsø).

Oppdatert: 18.10.2003