3.div.TITO 1970: Tromsø IL - Skøelv IL

De to topplagene i TITO-serien, Tromsø IL og Skøelv møttes på Alfheim gressbane. Sluttresultatet 5-1 til Tromsø-guttene kunne etter spill og sjanser gjerne vært større. De dominerte nemlig hele kampen gjennom, og bare englevakt rundt Skøelv-målet og en god Roald Jan Pedersen mellom stengene reddet laget fra et tosifret nederlag.

Tross TILs dominans var det Skøelv som tok ledelsen etter ti minutter. Det skulle gå hele 35 minutter før TIL kom på scoringslisten. Det var Torfinn Ingebrigtsen som fikk puttet ballen i nettet etter et fiks gjennomspill fra John Nilsen. Etter denne scoringen så det ut til at lufta gikk ut av Skøelvballongen, og bare fire minutter senere scoret Steinar Pedersen etter et nydelig overlegg fra Arne Andreassen.

Annen omgang ble ennå mer TIL-preget enn første. I det tiende minutt gikk Arne Andreassen til død-linja, driblet av tre mann og sendte ballen til John Nilsen som bare hadde å sette foten til. Andreassens spill ved denne anledningen var utvilsomt kampens beste enmannsprestasjon.

4-1 sørget Torfinn Ingebrigtsen for etter halvspilt omgang, og Arne Andreassen fastsatte sluttresultatet ti minutter før slutt. Hele TIL-laget spilte hele tiden jevnt og godt, men bestemannsprisen går likevel til Arne Andreassen. Bjørn Harald Moen som denne gang voktet buret var sikker og god. Hans utspill var gode og han fordelte ballen godt. Forsvaret derimot var heller ikke så sikkert.

Midtbaneduoen Kjell Falung og Arne Sæther spilte jevnt over godt. På Skøelv var det bare Roald Jan Pedersen og spiller nummer tre Henry Høgmo som kom noenlunde bra fra kampen.