3.div.TITO 1970: Tromsø IL - Skarp

Ja det ser absolutt ut til at det er TIL-år i år. Laget tok sin femte rake seieren i TITO-serien. En serie der alle de andre lagene tar poeng fra hverandre, dermed er neste lag på tabellen distansert med fire poeng.

Knepne 2-1 ble det over Skarp, og det måtte straffespark til før TIL fikk den noenlunde roen over seg til å hale begge poengene i land. Fra starten av viste nemlig Skarp seg som det absolutt mest bastante laget, TIL-guttene kom til kort nesten i hver eneste duell. Og det var ikke ufortjent at Skarp i annen omgangens femtende minutt tok ledelsen.

Etter den målløse første omgang hadde man nesten gjordt regning med poengdeling. Imidlertid førte scoringen til at TILs til da utslåtte lagånd våknet til dåd. Nå først lot det til at man skjønte at to poeng var i ferd med å forsvinne. Og selv om man fremdeles ikke fikk fred til å spille god fotball, overtok TIL det meste av initiativet fra byrivalene. Og i det 28. minutt fikk TIL tildelt straffe, noe som Arne Andreassen satte sikkert i mål uten en sjanse for Skarp-keeper Kurt Johansen.

Nå begynte det å gli bedre for TIL, og i det 32. minutt fikk vi se en perle av et angrep som ga 2-1. Torfinn Ingebrigtsen førte opp på venstre siden, lurte av en back og slo tvers over til Arne Andreassen som headet knallhardt via innersiden av høyrestolpen til Steinar Pedersen, som i ro og mak kunne heade i mål.

Alt i alt en heldig, men ikke ufortjent seier. TIL hadde sin beste i keeper Bjørn H. Moen, backen Per Jørund Hansen og ytre høyre Arne Andreassen. Skarps beste var Kurt Johansen i mål, midtbanespiller Tor Giswold og midtstopper Torbjørn Myrvang.

God dommer var Halvard Olsen TUIL, men han kunne vel gjerne dempet gemyttene enda litt mer bestemt mot slutten av kampen.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys og Dagbladet Tromsø).

Oppdatert: 18.10.2003