3.div.TITO 1970: Tromsø IL - Furuflaten IL

Tromsø IL synes ikke å la seg stoppe på veg mot seriemesterskapet i år. Selv om 2-0 over Furuflaten ikke gir et korrekt bilde av kampen, så har laget tross alt evnen og det nødvendige hellet til å lage mål når sjansen byr seg.

Det var nok Furuflaten som i de første minuttene var mest toneangivende, og til tider så det ut som TIL hadde problemer med å følge med. Men det gikk ikke så veldig lang tid før TIL kom seg over på offensiven, og resten av omgangen hadde de taket på kampen. Likevel fikk de ikke målet, som etter spill og sjanser til da, var fullt fortjent, før i omgangens siste minutt. Steinar Pedersen ble spilt pent fri, og fra kloss hold headet han ballen i nettet.

I andre omgang kjørte Furuflaten offensivt, men TIL-forsvaret spilte godt og det var ikke så ofte det var prekært foran Roy Johansen i TIL-buret. Etter halvspilt omgang kom TIL igjen. Plutselig virket de helt overlegne og spilte seg til en rekke farlige sjanser. Og etter 30 minutter var det klart for 2-0, da Arne Andreassen fra forholdsvis klar offside-posisjon fikk stusset ballen forbi Furuflatens keeper. Etter dette var det klart at TIL ville vinne.

Kampen lå spillemessig godt over det man er blitt vant til i TITO-serien, selv om det ikke var noen gjennomført storkamp. TIL har fortsatt et jevnt lag, men vi syntes John Nilsen hevet seg litt over de øvrige.

Dommer Wiggo Fjellberg, Fløya, dømte en meget god første omgang, men hadde en periode i andre omgang hvor han ikke var på sitt beste.

Oppdatert: 17.10.2003