3.div.TITO 1970: Tromsø IL - Bardufoss OIF

Serievinneren tok revansj over BOIF etter 0-1 tapet tidligere i sommer, ved å utklasse et tynt besatt innlandslag med 4-0 etter 3-0 ved pause. Oppgjøret på et sleipt Valhall-gress ble til tider ganske velspilt, med Tromsøguttene i hovedrollen. Allerede etter ti minutters spill hadde de tilrevet seg et så klart overtak at det bare var spørsmål om når byllen ville sprekke.

I det 15. minutt vippet John Nilsen ballen over sin back, som i sin tur benyttet anledningen å fange den med hånden. Et straffespark var uungåelig. Eksekutøren i Arne Andreassens fravær var Arnt Hugo Lund. Ti minutter senere sendt Edmund Kristoffersen en fin stikkball ut på venstresiden der Torfinn Ingebrigtsen elegant kom seg fri, for så å sende en høy ball foran mål, keeper feilbergnet og returen kunne John Nilsen spassere i det tomme målet. To minutter før slutt var det klart for ny scoring, John Nilsen var atter en gang frampå, smelte til på direkten, etter at Ingebrigtsen og Pedersen hadde varmet de få tilskuere med et nydelelig angrepsspill på høyresiden som ble avsluttet med innlegg til John Nilsen.

Andre omgang ble adskillig tammere, men det var jo også forståelig da kampens utfall var temmelig klart. Steinar Pedersen fastsatte sluttresultatet til 4-0 på et knallhardt skudd, som flakket malingen av tverrliggerens underside. På denne scoringen må det nevnes at Steinar gikk opp på lederplass med antall scoringer. På det seirende lag var det vanskelig å finne svake punkter, samtlige leverte en god innsats, men en spesiell honør til John Nilsen.

Oppdatert: 21.10.2003