3.div.TITO 1970: Tromsdalen UIL - Tromsø IL

Det var mer hell enn godt spill som ga Tromsø IL begge poengene og 1-0 mot TUIL. TIL gjorde noe som de har gjordt utallige ganger tidligere, de laget nemlig målet i løpet av de første fem minuttene og red så stormen av, trass de spesielt i annen omgang lå forholdsvis stort under i såvel banespill og målsjanser.

Kampen åpnet med et TIL-overtak, og det var nettopp i denne perioden de fikk sitt mål, etter fem minutters spill fikk laget frispark, og Torfinn Ingebrigtsen fikk forholdsvis god tid å heade ballen i nettet. TIL fulgte godt opp, og bortsett fra en utmerket redning fra Roy Johansen, var det TIL som hadde de fleste målsjansene. I denne omgangen fikk vi se det beste spillet. Begge lag gikk inn for å holde ballen langs bakken, og fikk tildels bra til kombinasjonsspillet.

I andre omgang var det mer innsats enn spill, og TUIL satset voldsomt for å utligne. Men løperne holdt ikke hodet kaldt og fikk det ikke til å gli. Spesielt Odd Harry Olsen, lagets farligste løperspiller var forbausende passig. Det var ingen dårlig TITO-kamp vi fikk se, men jeg tror neppe TIL med dette spillet vil frata Bardu begge poengene på søndag, og langt mindre slå Lyngen ut av cupen.

TIL består av unge lovende spillere, og de viste at de kunne kjempe når det røynet på. Roy Johansen hadde flere perfekte utrusninger, og Dagfinn Holst som midtstopper beholdt roen når de andre syntes å miste hodet. I løperekka spilte John Nilsen en god første omgang, men falt stygt av i andre. Bestemann var dog Torfinn Ingebrigtsen.  TUIL hadde et meget godt forsvar med Steinar Myrland og Arthur Arntsen som topper. Også brødrene Olsen viste gode takter, de hadde banens beste spiller i Stein Harald Johansen.

Oppdatert: 16.10.2003