3.div.TITO 1970: Skøelv IL - Tromsø IL

TIL ble seriemester i årets TITO-serie. Det er et faktum som ingen lag kan forandre på. Men Skøelv gjorde i alle fall sitt beste, og sto for seriens hittil største sensasjon da de viste TIL-guttene at også en mester kan tape. En like fortjent som overbevisende 4-1 seier tok de nederlagsdømte Skøelv-karene, og sørget for at gjestene belaget seg på en steinhard serieavslutning. Men så tapte altså også den andre mesterskapskandidaten, og TILs fempoengs ledelse vis a vis Skarp er tilstrekkelig.

Kampen i Skøelv ble en merkelig forestilling. Hjemmelaget hadde bare en såkalt klar målsjanse, og den fikk de ikke mål på. TIL kjørte opp i et forykende tempo alt fra avspark, og i tjue minutter gjorde de som de ville. 1-0 sørget Steinar Pedersen for etter ni minutters spill, en scoring som var en virkelig perle. I det nittende minutt utlignet Skøelv etter at ballen skrenset en TIL-forsvarer og landet foran beina på Jermund Johansen som i ro og fred laget 1-1.

Men TIL presset fortsatt uten at Skøelv lot seg bringe ut av balanse. Og i det 34. minutt fikk Jermund Johansen på ny en ball fra en TIL-forsvarer etter et frispark, 2-1 og duket for sensasjon. Det var likevel få av hjemmepublikummet som trodde at det skulle holde. Når så likevel skjedde, kom det ganske enkelt at TIL-forsvaret delte deres tro. I alle fall spilte hele backrekka så nonchalant at tilfeldighetene fikk gi hjemmelaget de to scoringene.

I andre omgang la så Skøelv på til 3-1 og 4-1 i det 8. og 23. minutt, begge gangene på corner, og begge gangene som følge av elendig oppdekning. På TIL-laget startet hele løperekka godt, men ble etter hvert dårlig understøttet av de bakre rekker.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys og Dagbladet Tromsø).

Oppdatert: 20.10.2003