3.div.TITO 1970: Furuflaten IL - Tromsø IL

Først på ballen, kontante taklinger og hurtighet. Det er oppskriften på hvordan Tromsø IL skal bringes ut av balanse, og tildels fullstendig tape hode. Furuflaten hadde oppskriften klar og lyktes fullt ut i kampen på Furuflaten. 3-0 ble sluttforestillingen i hjemmelagets favør, og hvert eneste mål var fullt fortjent.

Bortsett fra åpningsminuttene, hvor det så ut til at TIL allerede fra avspark skulle skaffe seg kontrollen over kampen, var det Furuflaten som var det toneangivende laget. "Terriene" fra Furuflaten viste sin gamle kampglød, og etter denne kampen er det uforståelig at de ligger i nedrykksposisjon. Nå var det riktig nok et usedvanlig tamt TIL-lag, et lag som på forhånd syntes å ha gitt opp kampen om poengene.

TIL-forsvaret kjempet tappert i første omgang og klarte å holde buret rent. I andre omgang klarte ikke det vaklende forsvaret å holde ut mer. Første ballen lå i buret allerede etter to minutter. Og det skulle bli to mål til, før marerittet var over.

Hans Meier, Fløya, hadde noen avgjørelser vi ikke forsto, men kom stort sett bra fra kampen.

Oppdatert: 20.10.2003