3.div.TITO 1970: Bardu IL - Tromsø IL

Tromsø IL spilte igjen en storkamp, og vant hele 5-0 over et Bardu-lag som i grunnen bare var en skygge av det vi har sett at de har prestert tidligere i sesongen. TIL tok straks initiativet i kampen og satte gang på gang Bardu-forsvaret på prøve, og Bardu-keeperen hadde nok å gjøre, men det gikk likevel en halvtime før første scoring var et faktum.  Bardus keeper halvklarerte en corner som Steinar Pedersen var påpasselig fremme på. Dermed var også omgangsresultatet fastsatt.

I annen omgang rullet imidlertid målene inn med gjevne mellomrom. Noen av dem var rene gavepakker fra Bardus forsvar. Torfinn Ingebrigtsen la på til 2-0 etter en regelrett bom fra Bardus midtstopper. John Nilsen la på til 3-0, Hans Tore Bjerkås til 4-0, og et minutt før full tid fastsatte Arne Andreassen resultet til 5-0.

TILs mannskap var godt sammensveiset med godt lagspill uten noen svake punkter, og det vil være synd å fremheve noen spesielt på laget. Roy Johansen ble aldri satt skikkelig på prøve, det var bare en gang han måtte strekke seg i sin fulle lengde.  500 mennesker var møtt fram i det fine sommerværet.