4.div.TITO 1969: Tromsø IL - Nordkjosbotn IL

At kampen mot Nordkjosbotn IL på Alfheim Stadion skulle ha noen som helst grad av viktighet for Tromsø Idrettslag, var det ingen ting som tydet på. Laget var fullstendig blottet for initiativ og særlig i de bakre rekker så det ut som om man ga blaffen i hva som foregikk.

Men la oss se det positive i kampen som endte 4-4, og det sto Nordkjosbotn for. Det er direkte imponerende å kjempe seg fra 1-4, til uavgjort ved hjelp av innsats og fem angrep. Det vil være en forbrytelse mot sannheten å påstå at TIL hadde initiativet i kampen, men et faktum er det i allefall at de lå over og at de var bedre enn NIL. Det gale var at TIL-guttene var klar over det selv.

Første scoring sørget Håvard Wangberg for allerede etter seks minutter, men Edmund Kristoffersen spilte ballen ut av hendene på NIL-keeperen, så målet burde nok vært annulert. Etter 31. minutter la Arne Andreassen på til 2-0 på et pent innlegg fra Kjell Falung. Men NIL samlet seg og reduserte til 2-1.

I andre omgang gikk TIL opp til 4-1 på det første kvarteret. Først ved corner da Kjell Falung la ballen på foten til Arne Andreassen, dernest da Svein Hugo Hansen satte ballen i nettet fra kloss hold. Nå lot TIL-guttene til å synes at de hadde gjordt nok, forsvaret slappet betraktelig av på konsentrasjonen, og et stadig like sterkt kjempene NIL-lag fikk ro på seg til å redusere til 2-4 og 3-4 ved Ingar og Alf Sæthre, dermed var ikke NILs første poeng i årets TITO-serie helt utenfor rekkevidde.

Dette gikk da opp for TIL-guttene, og de fant grunn til å begynne å kjempe, dermed ga de grunn til dommer Halvard Olsen til å dømme straffe tre minutter før slutt. Kanske noe hardt, men uangripelig, etter som forseelsen var til stede på gal side av 16-meters streken.

Oppdatert: 09.10.2003