4.div.TITO 1969: Furuflaten IL - Tromsø IL

Furuflaten IL vant fullt fortjent over TIL på hjemmebane, og tok dermed et av sine lengste steg ut av nedrykningssonen, selv om seieren var fortjent satt den langt inne. TIL ledet nemlig 1-0 ved pause, og trass i et sterkt press fra Furuflaten holdt de 1-1 til det gjensto tre minutter av kampen.

Første omgang var temmelig jevnspilt. TIL hadde taket på midtbanen, men Furuflaten hadde absolutt de farligste målsjansene. En fikk se mange fine TIL-trekk på midtbanen, og enkelte ganger var gjennomspillene veldig fine, men de helt opplagte sjansene manglet.

TIL tok ledelsen etter femten minutter av første omgang. Edmund Kristoffersen fikk gå uhindret gjennom og nettet fra kloss hold. Ti minutter senere ble TIL snytt for et opplagt straffe.

I andre omgang snudde det seg, nå dominerte FIL stort på midtbanen, og dermed kom utligningen ved Reidar Ringbakken, og tre minutter før slutt kom seiersmålet ved Harald Dunvold.  Hos TIL var Edmund Kristoffersen best. I forsvaret stoppet Svein Gustavsen godt. Reidar Ringbakken fikk hard medfart av "frimerket" Arne Sæther, og kom aldri skikkelig i gang.

Dommeren Randulf Olsen slapp spillerne litt for langt, og da det begynte å utarte seg hadde han store vansker med å dempe gemyttene. Men TIL burde være et så rutinert lag at det ikke skulle være nødvendig å gi to advarsler for kjeftbruk på dommeren.

Oppdatert: 10.10.2003