4.div.TITO 1968: Tromsø IL - Skarp

Nykommeren fra Tromsø-området i årets TITO-serie, plukket to nye poeng i oppgjøret på Alfheim. Byrivalen, Tromsø IL, som ikke har tapt en obligatorisk kamp for Skarp på svært mange år, måtte gi tapt på innsatsvilje og kraftfotball. Den som hadde ventet seg knokkelkamp denne gangen, og de var nok ikke få, måtte gå skuffet hjem. Det måtte også de fleste andre tilskuere. Riktignok var det nok gledelig for Skarp-patriotene resultatmessig, men rent kvalitetsmessig var det bare Skarps indre forsvar som holdt mål.

TIL startet best, og etter fem minutter måtte Kurt Johansen vise sin klasse for å nå en ball som representerte det nærmeste TIL kom scoring i hele kampen. TIL spilte uten Jon Risa som er skadet, og da også Edmund Kristoffersen også måtte remplasseres etter ti minutters spill, mistet laget alle tegn på sammenheng. Men i andre omgang begynte Skarp-guttene begynte for alvor å vise tenner. Og etter bare fem minutters spill sørget Viktor Sørensen for 1-0.  Etter dette mistet TIL taket på midtbanen, og det ble bare spredte tilløp til angrepsspill.  Det var igjen Viktor Sørensen som punkterte kampen med 2-0.

Mot slutten av kampen kom TIL mere til hektene igjen, men et par farlige angrep ble rolig og sikkert avverget med Kurt Johansen som god adminstrator av forsvaret, og som en glimrende siste skanse. I tillegg til han, var det Torbjørn Myrvang, Bjørn Riise og målscoreren som har størst grunn til å være fornøyd med innsatsen. Hos TIL denne gangen var det Svein Hugo Hansen som var farligste angriper. John Nilsen var mer arbeidsom enn vi har sett ham tidligere.

Oppdatert: 01.10.2003