NNM 2.runde omkamp 1965: Lyngen IL - Tromsø IL

Det ble Tromsø IL som til slutt sikret seg retten til å møte Alta i 3. runde i Nord-Norges cupen. I omkampen på Polleidet ble resultatet 2-1 til Tromsø-laget. Men la det med en gang være sagt, seieren satt langt inne. Helt til dommerens fløyte lød for full tid, var det uvist hvem som skulle komme til å vinne. Alle målene kom i første omgang.

Kampen begynte med et lite overtak til Lyngen, og allerede etter fem minutter fikk laget mål ved Petter Fjellheim. Denne scoringen satte ytterlig fart i Lyngen-laget. Og under et stort bifall av et begeistret hjemmepublikum, kjørte de TIL mer og mer over på deffensiven. Etter 11 minutter fikk TIL corner fra venstre. Wiggo Berg Johansen la inn en ønskeball som skrudde seg inn i mål like ved stolpen. Etter denne utligninga jevnet spillet seg mer ut. og TIL overtok mer av midtbanen. Etter halvspilt runde fikk Lyngen et mål annulert for angrep på keeper. Så i det 38. minutt fikk TILs Eigil Bygdnes ballen ca. 20 meter fra mål, han vant duellen med en Lyngen-spiller, og lobbet ballen rolig over keeper.

Etter pause gikk Lyngen hardt ut for utlikning. Dette førte til at spillet hardnet til i betydelig grad, og det gikk mange ganger hardt for seg på banen. TIL var heldig denne gang. ingen tvil om det. Ingen av lagets spillere kom opp på vanlig nivå. Roy Johansen virket denne gang usikker. Edmund Kristoffersen slet som vanlig utrettelig, men heller ikke han gjorde det vi vet han kan. Arnt Hugo Lund var den som kom best i fra det av løperne. Per Arne Hansen på høyre half viste at han kan bli en habil forsvarspiller når han får rutine.

Oppdatert: 11.09.2003