Cup NM 1.kvalikkrunde 1965: Kirkenes IF - Tromsø IL

Tromsø IL klarte seg gjennom nåløyet på Kirkenes, og vant 2-0 over hjemmelaget KIF etter en jevn og meget spennende kamp. Seieren var imidlertid fortjent, men tromsøguttene måtte ta fram alt de eide, og hadde et kamphumør som holdt KIF-guttene stangen. - La det være klart at det var et farlig KIF-lag TIL møtte, og allerede fra starten satte de alle krefter til - og det skulle vise seg at det var kampånden fra et samlet team som ga seieren. Ved pause var det 2-0.

Det hele begynte søndag da TIL-guttene anført av KIF-formannen Einar Seljevold og Arne Schistad fikk en tur helt til russegrensa. Det fortsatte på Stadion med tale av Seljevold i anledning at det for første gang ble spilt en kamp i Norgesmesterskap i fotball i Finnmark. - KIF-formannen overrakte blomster til TIL-kaptein Edmund Kristoffersen. Det var et strålende sommervær 17-18 grader og i nærvær av ca. 2000 tilskuere.

Så begynte kampen. Som det reneste sjokket. TIL startet opp med et veritabelt stormløp mot KIF-buret som varte 8-10 minutter, og i denne perioden ble det sendt et skur av skudd mot målet, men det lyktes ikke.  Så etter 16 minutter la Wiggo Berg Johansen inn en ball til Robert Beck som satte den i nettet via stanga. Spillet jevnet seg endel ut og mot slutten av omgangen fikk KIF et lite overtak, men scoring ble det ikke. Derimot scoret TIL på nytt etter 42 minutter, Dagfinn Holst headet et corner til Eigil Bygdnes som scoret.

I andre omgang vekslet spillet mer, ingen av lagene hadde noen spesiell periode. Stadig var det farlige situasjoner, men scoringer ble det ikke. KIF kunne med litt hell fått to scoringer på rad, men Magne Johansen reddet på målstreken, og Roy Johansen hadde ei kjemperedning.