3.div.distr.10 1965: Tromsø IL - Mjølner

Banen i Tromsdalen er jo som kjent i en elendig forfatning, og begge lag var tydelig hemmet av støvet og det løse banedekket.  - Kampen åpnet med vekslende spill, men etter hvert overtok Mjølner midtbanespillet, og TIL ble presset over endel på defensiven. TILs indre forsvar arbeidet imidlertid utrettelig, og red stormen av inntil i det 32. minutt. Eldar Gundersen sendte et hardt skudd fra 16-meteren, som føk inn i mål like ved vinkelen. Så sovnet TILs forsvar og Mjølners Terje Skarsfjord kunne legge på til 2-0, som ble pauseresultatet.

I andre omgang hadde TIL foretatt en omgruppering av sitt lag. Edmund Kristoffersen ble flyttet fram i løperekka, og dette skapte mer tyngde i løperspillet hos TIL. Nå var det TIL som hadde overtaket, og Mjølner-spillerne hadde store problemer med å få tida til å gå. Som en skjebnes ironi må det sies at tross TILs stadige press var det Mjølner som fikk mål. En skulle tro at TIL skulle miste motet, men det skjedde ikke. Kristoffersen sørge for redusering etter en halv time. Straks etter fikk TIL et mål annulert for offside, dette var ikke populært blant publikum, men avgjørelsen var nok riktig. Fire minutter før full tid lyktes det Jan Willy Klungseth i å redusere til 2-3 på et pent skudd.

Edmund Kristoffersen slet iherdig gjennom hele kampen, og han er for tida meget god. I denne kampen var han banenes desiderte beste spiller. Dagfinn Holst og Bjørn Steinar Johansen kom også meget godt fra kampen. Robert Bech var også pågående og arbeidsom som sidehalf. Av løperne viste Arnt Hugo Lund gode takter på ytre høyre. I det deilige været var det mange tilskuere som hadde funnet veien til Tromsdalen.

Oppdatert: 11.09.2003