3.div.distr.10 1965: Harstad IL - Tromsø IL

Det var et sterkt redusert Tromsø IL som møtte Harstad IL i seriekamp på Harstad Stadion. Vi har skjelden eller aldri sett TIL dårligere, og det skyldes bare en inneffetiv HIL-rekke at resultatet ble så flatterende for Tromsø-guttene som 1-4.  HIL-guttene hadde ingen vanskeligheter med TIL, HIL gjorde praktisk talt som de ville på banen i store deler av kampen, men foran mål sviktet det stygt. At laget slappet av det siste kvarteret er forståelig. Når man har fire mål inne og motparten ingen, faller de fleste for den stygge fristelsen bare å kjøre for halv maskin. I denne perioden spilte TIL positivt og Eigil Bygdnes scoret da også gjestenes eneste mål.

Spillet til TIL ble skjemmet av lange lyrer og praktisk talt alle spillerne hevet ballen himmelhøyt. HIL-forsvaret hadde ingen vanskeligheter med å stoppe denne form for angrep. Derimot var der ingenting å si på Roy Johansens innsats, han var absolutt lagets beste spiller. Venstre back Odd Hansen klarte seg også godt.

Oppdatert: 11.09.2003