NNM semifinale 1963: Tromsø IL - Mjølner

Glimt av spillet på Idrettsplassen.

Til tross for at Mjølner vant med så klare tall som 7-3 i semifinalekampen mot Tromsø IL, var den en jevn og spennende kamp de vel 2000 tilskuerne på Idrettsplassen ble vitne til. Slaget var ikke tapt for TIL, før Kjell Larsen midt i andre omgang sørget for Mjølner ledelse med 5-3 på straffespark . Inntil da hadde kampen vært nesten jevnspilt med pent og sjanseskapende spill fra begge lags løperekker. TIL hadde sin styrke på midtbanen, og atter en gang hadde laget fornøyelsen av at ballen for det meste befant seg på motpartens banehalvdel. Men TILs indre forsvar var usikkert pg åpent, og de angrepene Mjølner hadde var langt farligere enn TILs.

Kampens første mål kom allerede før to minutter var gått - og før ballen hadde vært på Mjølners banehalvdel, det var Kjell Larsen som satte ballen i nettaket fra en klynge bare fem meter fra mål. Dette ga støtet til virkelig godt TIL-spill, og flere ganger var det hektisk foran Mjølner-målet. Det ble likevell Mjølner som laget mål igjen ved Terje Skarsfjord som tok en corner på hodet. TIL reduserte til 1-2 like før pause, da Eigil Bygdnes skjøt en markkryper i stanga fra langt hold, Tor Brandeggen snappet opp returen og satte den uten pardon i mål.

Bare få minutter etter pause var det duket for utligning. Bygdnes fikk et innlegg fra Brandeggen med ryggen mot mål, - han snudde seg og skjøt i mål. Mjølners tredje mål var en praktfull demonstrasjon av Terje Skarsfjords effektivitet. Fra en posisjon midt inne i en klynge TIL-forsvarere hoppet han høyere enn noe av de andre, men både dette og neste målet burde keeper avverget, 4-2 ble det da Johannessen var på heisatur ute ved 16-meteren. Stadig var det TIL som hadde spillemessig overtak, og dette resulterte etter 22 minutter i at Jan Willy Klungseth headet inn mål nummer tre for TIL. Så kom straffesparket som avgjorde kampen. De to siste målene ble laget av Magne Storvik.

Det var ikke noe å si på at Mjølner vant, men seieren var etter spill og sjanser for stor. TILs midtbane holdt mål, løperene var mer varierende enn på lenge. Keeper var svak, det indre forsvaret holdt ikke mål. Når heller ikke Magne Johansen innfridde, ble det klart at venstresiden hos TIL var uhyggelig lett å bryte igjennom. Høyresiden med Reidar Stenersen og Edmund Kristoffersen var langt bedre, selv om de hadde store vanskeligheter med farlige Terje Skarsfjord. Dette greide Hugo Anthonsen bedre i andre omgang da Terje spilte senter for Mjølner. Av løperne var denne gang Eigil Bygdnes best.

Oppdatert: 02.09.2003