NNM kvartfinale 1963: Vadsø Turn - Tromsø IL

Tromsø IL vant fortjent 3-0 i den utsatte kampen i kvartfinalen i det Nord-Norske cupmesterskap. Kampen som ble spilt i Vadsø var på ingen måte god, men TIL-guttene fikk vist sine motstandere at de var klar bedre. Vadsø Turn spilte hard fotball og på slutten av kampen hva en kan kalle røff og uren fotball. Det hendte at TIL-guttene lå strødd på banen når det gikk som hardest for seg, ved pause var stillingen 1-0 til Tromsø-laget. TIL-guttene åpnet sterkest med pent småspill, men Vadsø-laget kom etter hvert til hektene, og rev opp TILs spill. TILs scoring kom ti minutter før pause ved "Pellus" Fagerthun. At det ikke kom flere scoringer i denne omgangen skyldtes nok at Vadsø Turn stilte med hele seks spillere i det indre forsvar.

I andre omgang kom Vadsø-laget sterkere igjen og fikk vist litt bra spill, men allerede etter ti minutter overtok TIL på nytt - og nå for godt resten av kampen. I denne perioden fikk TIL-guttene vist noenlunde bra spill, men som regel stoppet alle tilløp i Vadsø-lagets indre forsvar som kjempet energisk og innbitt. Men til tross for dette fikk TIL to mål i denne omgangen - ved Tor Brandeggen og Jan Willy Klungseth.

TIL hadde sin bestemann i Hugo Anthonsen på centerhalfen som nok engang fikk bevist hvilken rolig og behersket spiller han er når motstanderen "bryter ned"  spillestilen til Tromsø-laget. Ellers var høyre back stødig og sikker. Løperekka til TIL var derimot ikke på høyde, selv om det var tydelig å se at Tor Brandeggen var den som representerte tyngden og stratgien - og "Pellus" Fagerthun på ytre høyre av og til fikk publikum til å juble med sine raider.

Oppdatert: 01.09.2003