3.div.distr.10 1963: Mjølner - Tromsø IL

Mjølner måtte ta fram ganske annet spill i NNM-finalen enn de leverte mot TIL på Narvik Stadion, hvis de skal gjøre seg forhåninger om et hederlig resultat. To ganger innhentet TIL Mjørners forsprang og sluttresultatet ble 2-2. etter at Mjølner hadde ledet 1-0 ved pause.

Det ble en meget god kamp for TIL som skaffet seg halveis revansj fra stornederlaget i cupen. Kampens første mål kom etter 20 minutter ved Magne Storvik etter en flott kombinasjonsserie. I annen omgang skrudde TIL tempoet opp og i det 20. minutt lykkes det for Tor Brandeggen å skape balanse i regnskapet. Ti minutter etter sto Kjell Larsen for en nydelig oppvisning som han avslutte med scoring. Men bare fem minutter etter var de duket for Robert Bech som klemte i veg et praktskudd fra minst 20 meter som keeper bare sto og så etter.

Dermed var de slutt på målene, men ikke på TILs innsats, skulle noen ha vunnet burde det være TIL. Roy Johansen spilte en meget god kamp i TIL-målet og i forsvaret var Reidar Stenersen og Hugo Anthonsen meget gode. Også Edmund Kristoffersen fikk vist at han er på vei opp av dødperioden han har befunnet seg i. Meste positive i løperekka var Robert Bech, og Tor Brandeggen skal ha kreditt for alle de farlige situasjonene han skapte.

utarbeidet av Per Salomonsen.   Kilde:Nordlys