3.div.distr.10 1963: Harstad IL - Tromsø IL

Harstad IL vant 2-1 i den viktige tredjedivisjonskampen mot Tromsø IL i en feriepreget og svak fotballkamp, HIL ledet 2-0 ved pause. Det var Tromsø-laget som kom først igang, og allerede etter de første minuttene fikk keeper Einar Grønnlie vist sin klasse mellom stengene. Ett hardt skudd fra Eigil Bygdnes ble såvidt fistet til corner. Etter hvert kom imidlertid HIL til hektene og etter bare seks minutter kunne Trygve Bornø flukte ballen over Jan Johannessen i TIL-målet. Også resten av omgangen var det HIL som dominerte, og ett minutt før pause sto det 2-0 til HIL.

I annen omgang ble det hele en smule jevnere. Men også her var det Harstad-halfene som hadde best tak på spillet, og kunne presse gode oppløp fram mot TIL-målet. Mål ble imidlertid ikke noe av. Fem minutter før kampen var over, var det Tor Brandeggen som sendte et pent skudd i målstolpen og i nettet, og dermed fastsette sluttresultatet til 2-1.

Oppmuntrende var det at banens to dominerende spillere var det de to landsdelslagsspillerne Trygve Bornø og Edmund Kristoffersen, som raget et hodet over sine lagkamerater.

Dommer var Olav Aune, Fløya, som kom meget bra fra oppgjøret, men det spørs om ikke HIL skulle hatt et straffe da Hugo Anthonsen stoppet et skudd på målstreken med handa.

Oppdatert: 31.08.2003