NNM 3.runde 1962: Tromsø IL - Furuflaten IL

TIL er klar for kvartfinalen i cupen etter at Furuflaten ble nedsablet med 7-0. Stillingen ved pause var 3-0. Resultatet kunne gjerne vært 4-5 mål større, da TIL i medvinden i andre omgang hadde motstanderne fullstendig utspilt. Laget briljerte stort og viste i enkelte periode pent pasningspill.

Furuflaten åpnet nervøst og hadde tydelig respekt for sine motstandere. Forsvaret kom for hardt ut å kjøre, ubeslutsomt og famlende som det var. TILs første scoring luktet imidlertid svært av flaks, idet Dagfinn Holst nærmest tilfeldig slo en ball innover som skrudde inn i vinkelen. Da var Myrbakks scoring av finere klasse, da han noen minutter senere tok et fremspill på direkten fra spiss vinkel så ballen suste i nettmaskene. Johnny Ingebrigtsens kjempeskudd fra 16-meteren midt i omgangen som traff under tverrliggeren og føk inn, var også en perle.

I andre omgang overtok TIL helt og presset kontant - avbrudt av sporadiske og stort sett ufarlige angrep fra Furuflaten. Sistnevnte forsvar spilte imidlertid bedre i denne runden, og holdt bra unna. Til tross for fire nye baklengstmål: Eigil Bygdnes (2), Jan Willy Klungseth og Egil Johansen. Spesielt syntes vi om Bygdnes første goal, da han pent tok ned et innlegg fra Svein Robertsen.

TIL vant nok stort og fortjent, men spillemessig overbeviste laget ikke helt, motstanden tatt i betraktning. Det indre forsvar var patent, men lenger framme haltet det en del. Sidehalfene spilte nonchalant og uten driv framover. I løperekken viste Johnny Ingebrigtsen det mest positive, sjanseskapene og skuddvillig som han var.