3.div.distr.10 1962: Tromsø IL - Andenes IL

I 3. divisjonskampen mellom TIL og Andenes i Tromsø, vant Andenes noe overraskende med 3-2.  Det sto 2-2 ved pause. Andenes startet nedtellingen med en gang, og kom som en utskutt "Ferdinand", med et flott mål allerede etter tre minutter ved Grove, som tok en lukeball på direkten uten sjanse for TILs keeper. Minuttet etter utlignet TIL på frispark på 16-meteren, som en forsvarer endret retning på. Like etter ble Brandeggen frispilt av Bygdnes, og fra spiss vinkel traff det harde skuddet motsatt stolpe og føk inn. Sekunder før pause kom utligningen, denne gangen med et kjempeskudd i vinkelen. Seiersmålet sørget Graphaugen for i det 27. minutt av andre omgang.

La det være sagt med en gang, for å bruke et kjent utrykk, at TIL spilte best fotball i denne kampen. Men avslutningene var dårlige. Etter spillefordelingen i første omgang hadde det ikke vært noe å si på en 2-3 måls ledelse til TIL. Andenes åpnet godt, men TIL kom imidlertid sterkt og tilrev seg initiativet, og holdt spillet oppe på Andenes sin banehalvdel. De spilte seg til utallige målsjanser mot et noe åpent Andenes-forsvar, men lyktes ikke.

Willy Kristiansen i Andenes-buret var banens beste spiller, med god reaksjonsevne og et sikkert grep. TIL spiller bra for tiden, men løperekka slurver med avslutningene. Et hederlig unntak var Tor Brandeggen, han kjempet og spilte godt hele kampen. Av sidehalfene var Johansen best denne gangen. Edmund Kristoffersen gikk for mye i høyden, og var ikke alltid heldig med de lange crossballene. Det indre forsvar har tidligere spilt mer patent.

Dommer var H. Rudberg, Nordreisa, som dømte diagonalt med Jensen og Kobro som linjemenn. Han kom bra fra kampen.

Oppdatert: 21.08.2003