3.div.distr.10 1962: Svolvær IL - Tromsø IL

I en mellomting av slåsskamp og fotballkamp greide Svolvær å spille uavgjort 2-2 mot Tromsø IL. - Etter en dårlig første omgang, utartet kampen i andre omgang til den reneste slåsskamp, og to av Tromsø-spillerne ble regelrett slått ned. Den siste del av kampen var preget av mange frispark.

Etter en famlende og nervøs begynnelse fra begge lag overtok TIL spillet, og laget sine to mål henholdsvis 15 og 30 minutter ut i første omgang. Det første ved Svein Robertsen og det andre ved Torbjørn Myrbakk. Ti minutter før pause reduserte Svolvær til 1-2 på straffespark. Denne omgangen var langt fra velspilt.

Det avgjørende målet kom etter en halvtimes spill i andre omgang. Gradvis ble spillet mer og mer hardt, og dommeren fra Kabelvåg var ikke på noen måte herre over situasjonen. Mens ballen var på en ganske annen kant av banen, ble TIL-spilleren Dagfinn Holst tildelt et regulært slag i mellomgolvet av en Svolvær-spiller, og gikk ned for telling. En av linjemennene gjorde dommeren oppmerksom på tildragelsen, men noen straff ble ikke gitt. Noen minutter senere måtte høyre back Kjell Robertsen ned for telling, etter en meget hard og ureglementær takling av en Svolvær-angriper, også dette uten at dommeren reagerte. Begge de to TIL-spillerne kom seg på beina igjen og fortsatte kampen ut.  Kampen ble spilt i ideelt spillevær uten vind.

Oppdatert: 21.08.2003