NNM 1.runde 1961: Nordkjosbotn IL - Tromsø IL

Tromsø IL slo Nordkjosbotn IL  hele 7-0 i en 1. rundekamp i Nord-Norges cupen onsdags kveld. Stillingen ved pause var 4-0. Kampen ble spilt i Nordkjosbotn i pøsende regnvær og på en løs og svært tung bane. En av kampens beste spillere var NILs målmann som reddet det mest utrolige, og uten ham hadde nok TILs seier vært adskillig større enn den ble.

I første omgang hadde Tromsø-laget et klart overtak, denne omgangen scoret TIL fire mål, et av målene var selvmål, da keeperen under utspill sparket  ballen i hodet på en av sine backer med det til følge at den gikk tilbake i eget nett.

Annen omgang var det første kvarteret preget av frisk innsats fra NIL-guttenes side, resten av kampen overtok TIL igjen og laget scoret tre mål før full tid. Tromsølagets beste var denne gang Edmund Kristoffersen og Torbjørn Myrbakk i løperekken. Av forsvarsspillerne var Egil Johansen best.