3.div.distr.10 1961: Tromsø IL - Harstad IL

I siste seriekamp mellom TIL og HIL på Idrettsplassen, vant lagene hver sin omgang. Men da HIL vant første omgang 2-0, og TIL ikke maktet mer enn en scoring i andre omgang, gikk begge poengene som ventet til Harstad. Kampen var spillemessig meget svak. Mange hadde nok ventet et sterkt HIL-lag rundspille TIL. Det man fikk se var at HIL holdt like lavt spillenivå som TIL har vist i sine senere kamper. Utrykket "HIL-maskinen" var den rene vits, etter det Harstad-laget fikk vist i Tromsø denne gangen.

HIL vant målvalget, og med den sterke medvinden i ryggen, åpnet forbausende famlende, det var altfor mye poling og "spesialdrivere" uten adresse. TIL kjempet bra i vinden og hadde flere brukbare sjanser til scoring, på et usikkert HIL-forsvar. Men som tidligere omtalt fikk HIL to mål i denne omgangen.

Etter sidebytte viste TIL-laget god innsats. De gikk hardt på for å ta igjen HILs ledelse og holdt tempoet godt oppe. Spillet var så som så, men de kjempet i alle fall. Syv minutter før slutt forserte Egil Johansen meget pent gjennom HIL-forsvarte, ballen gikk til Klungseth som fra vanskelig vinkel satte den i mål.

Oppdatert: 07.08.2003