3.div.distr.10 1961: Tromsø IL - Andenes IL

Tromsø IL berget begge poengene i kampen mot Andenes i Tromsø, etter at Andenes fortjent hadde ledet 1-0 ved pause. Andenes viste seg, kanskje overraskende,  som en meget farlig motstander, med et hurtig og til sine tider godt pasningspill. Laget holdt ballen pent langs bakken, og overspilte TIL på midtbanen.

Det gikk hele 25 minutter før noen av lagene fikk noen virkelig scoringsjanse. Det var Andenes som ved Lunde hadde et kjempeskudd helt ute ved stolpen, som Johansen såvidt fikk slått til corner. Like etter hadde laget en ny farlig sjanse, men ballen ble stoppet av en forsvarspiller. Andenes scoring kom i det 42. minutt ved Oddmund Lunde, som tok en pasning fra høyre pent ned, fintet nydelig ut to mann, og scoret utagbart med en hard markkryper.

Men TIL hadde andre planer, de kom til annen omgang full av "fighting spirit" for å snu på flisa. TIL klarte det også, fikk tak på midtbanen og drev godt opp. Sjansene uteble heller ikke, Andenes keeper var imidlertid fullt på høyde og reddet i stor stil. Ni minutter ut i omgangen kom utligningen på straffespark, etter at en TIL-spiller ble ulovlig taklet i ryggen. Egil Bygdnes var som vanlig perfekt eksekutør. TIL fortsatte forseringen og tok ledelsen fem minutter etter. Klungseth ble spilt pent igjennom, han gjorde ingen feil og scoret fra kort hold. Etter en kort Andenes periode overtok TIL fullstendig. TIL hadde flere sjanser, men lyktes ikke før et kvarter før slutt, da Jan Willy Klungseth under et angrep med flere scoringstilbud, fikk ballen headet forbi keeper.

TIL-laget skuffet sine tilhengere stort i første runde, det var dårlig kontakt mellom halfene og løperne, og vingene ble ikke utnyttet. Annen runde viste at laget kan spille god fotball. Andenes var ingen lett motstander, men ble nedspilt. I forsvaret spilte Sigurd Jensen meget godt. I løperekken hadde Jan Willy Klungseth sin store dag, med to avgjørende scoringer. Av sidehalfene syntes vi Edmund Kristoffersen kom godt fra sin oppgave.

Kampen ble dømt av Per Nilsen, GIL, som brukte diagonalen og kom godt fra det.

Oppdatert: 04.08.2003