3.div.distr.10 1961: Mjølner - Tromsø IL

Mjølner vant over Tromsø IL 3-2 etter en noenlunde jevnspilt kamp på Narvik Stadion. Seiersmålet kom åtte minutter før kampens slutt ved en heading av Truls Skarsfjord. Omgangsresultatet var 1-0 til Mjølner.

Første omgang må sies å være svært jevn, uten at noen av lagene fikk til det gode spillet, - TIL var raskest på midtbanen, mens Mjølners løperekke hadde de farligste sjansene. Etter 14 minutters spill scorer Mjølners Tor H. Brustad på et skudd fra 16-meteren. Mjølner hadde senere en annen farlig målsjanse, men TILs Sigurd Jensen reddet på målstreken.

Annen omgang var bare fire minutter gammel da TILs Jan Willy Klungseth scorer. Etter denne utligningen overtar Mjølner spillet, og presser sterkt på en stund. Etter ti minutter skyter Mjølners Truls Skarsfjord, skuddet går via et TIL-ben i mål. Nå jevner spillet seg noe ut, og begge lag har sine oppløp. I omgangens 25. minutt er TILs Klungseth frampå igjen og utligner. Dette målet får Mjølner ta på sin kappe, da forsvaret var svært stillestående. I kampens siste kvarter presser Mjølner noe, Bl.a. merker en seg at Terje Skarsfjord skyter knallhardt i stolpen. I det 37. minutt får så Mjølner sitt seieresmål, Truls Skarsfjord header i mål direkte fra corner.

Begge lagene skuffet noe. TILs løperekke virket tammere enn vanlig, og en savnet tydelig Egil Bygdnes. Bygdnes er reist til sjøss, og blir neppe med mere denne sesongen. I forsvaret var Sigurd Jensen og Egil Johansen de beste. Mjølners spillere var svært jevnt gode.

Dommer K.A.Mathiassen, HIL, kom stort sett bra fra oppgaven.

Oppdatert: 05.08.2003