3.div.distr.10 1961: LiaBrage - Tromsø IL

Nederlaget mot TIL på Harstad Stadion kan bli skjebnesvangert for Lia/Brage, det er overveiende sansynlig at 5-0 tapet kan bety nedrykk i en lavere divisjon for Brage-guttene. TIL gjorde det eneste riktige. De lot ballen arbeide, spilte i lukene og benyttet de sjansene som bød seg. Såre enkelt det hele, men slik kan det altså gjøres. Og forsvarsspillerne var nødt til å sette foten på ballen, når Brages angrepsspillere hadde pumpet all luft ut med unødig springing og langtrukne dribleserier.

Det begynte med litt av en sjokkåpning fra TIL-guttene. Etter knapt ti minutter ledet TIL 2-0. Begge mål skutt av Håvard Wangberg. Det første kom etter klyngespill foran Brage-målet, der Wangberg var påpasselig fremme og nettet pent, mens det andre kom etter en straffe. Dermed hadde TIL tatt peppen fra Lia/Brage, og i de påfølgende minutter hadde TIL hand om spillet. 3-0 sørget Svein Robertsen for, som etter et pent gjennombrudd nettet hardt og kontant fra venstre side av 16-meteren.

Annen omgang ble i likhet med første TILs, avbrutt av enkelte spredte, men ufarlige Lia/Brage-oppløp. TIL sto for scoringene, det var Tor Brandeggen økte til 4-0 i det 7. minutt, mens Svein Robertsen sørget for 5-0 etter å ha gått solo fra midtbanen, og fram til 16-meteren. Han avsluttet med et velplassert og hardt skudd som Mathisen ikke hadde sjanse å ta.  På TILs lag var det i første rekke løperne Robertsen, Wangberg og Brandeggen som kom heldigst fra kampen. I forsvaret var Magne Johansen og Bjørn Steinar Johansen de beste. Keeper Roy Johansen viste også gode ting.

Oppdatert: 05.08.2003