NNM 3.runde 1960: Alta IF - Tromsø IL

Tromsø Idrettslag vant en solid 5-0 seier over Alta og er dermed klar for 4. runde i cupen. Ronald "Gingen" Hansen la for dagen en nærmest sjokkartet åpning ved å score i kampens første minutt, det ble likevel ikke mer enn 2-0 til pause.

Altas venstre half J. Sivertsen ble skadet, og måtte forlate banen tidlig i andre omgang. Med ti mann igjen ble hjemmelaget sterkt underlegent og TIL presset nærmest konstant. Det ble tre mål til, hvorav det siste selvmål.

Tromsølaget lå sterkt over og presterte jevnt bra spill, men man mener i Alta å ha sett TIL enda et strå hvassere enn dette, særlig på bakgrunn av at hjemmelaget langt fra spilte noen stor kamp. Det sto tett med tilskuere rundt banen som var kommet langveis fra for å se denne kampen. Man mener at et par tusen mennesker så kampen.

Oppdatert: 02.08.2003