3.div.distr.10 1960: Tromsø IL - Nor Narvik

I en lite velspilt, men ganske spennende 3. divisjonskamp i Tromsø, spilte TIL og Nor uavgjort 1-1. Ved pause var stillingen 0-0. Det blåste en frisk vind på langs av banen, og den var også med på å ødelegge kampen. Begge lag fikk forøvrig hvert sitt mål annulert, Nor for offside, TIL for hands. Rent spillemessig var kampen en skuffende forestilling. Ingen av lagene maktet - eller gjorde nevneverdig forsøk på - å holde ballen langs bakken i den kraftige vinden, og i store deler av kampen gikk ballen i hytt og vær uten noen plan.  Resultatet må man vel kunne kalles korrekt, selv om TIL kanskje lå en tanke nærmere seieren, etter sin sterke periode mesteparten av annen omgang.

Før pause lå Nor endel over, men avslørte ganske imponerende mangel på skuddferdigheter. Det ble skutt temmelig ofte, men med sleivete tilslag som bragte ballen opp mot tretoppene. Nor hadde de fleste sjanser, men TIL hadde likevel den største før pause, da Sigurd Jensen satte en returball fra keeper over fra to, tre meter.

Nor tok ledelsen like etter pause ved Odd Pettersen. Gjestene hadde et lite overtak først i omgangen, men etter hvert tok TIL over - og etter et sterkt press kom utligningen etter ca. 20 minutter. Sigurd Jensen fikk ganske god tid på seg innefor straffefeltet, og skuddet smalt på innersiden av stangen og i mål.

Trass i at oppgjøret ikke hadde noen betyning på utfallet av årets serie, var likevel innsatsen ganske bra - så bra at det gikk ut over spillet. Bare i kortere perioder fikk lagene til noe, uten at det lyktes helt. På det eksperimentbetonte laget gjorde Egil Johansen god fyldes for seg som vinghalf, mens Sigurd Jensen vel ikke hører hjemme i løperekken. Tor Brandeggen var, kampen sett under ett, den beste i rekken, og i TILs gode periode kom vingen Svein Robertsen og Torbjørn Myrbakk godt frem.

Arne Jensen dømte meget myndig, og det mange mente var "pirkeri" var etter vår mening nødvendig.  I annen omgang ble spillet hardt, men Jensen hadde hele tiden kontroll over kampen.

Oppdatert: 02.08.2003