3.div.distr.10 1960: Tromsø IL - LiaBrage Harstad

En været faktisk sensasjon på Idrettsplassen i 3. divisjonskampen mellom TIL og Lia/Brage, etter at første omgang ebbet ut med 2-2, hvor Lia/Brage hadde vært mest toneangivende. Men så etter avspark i andre omgang var det klart hvem som skulle vinne. TIL gikk nå inn for å spille fotball, ikke sparke i hytt og vær som de hadde gjort i første omgang, slik at når dommer Per Nilsen blåste for full tid, var resultatet 5-2 i TILs favør.

Første omgang ble åpnet moderat, og ingen av lagene viste hentydninger til å spille ballen, som føk planløst omkring. Det man merket seg av positive ting var at Brage-karene var atskillig raskere på ballen enn TIL-guttene. Etter 13 minutter fikk Edmund Kristoffersen en uventet pasning ved 16-meters feltet, førte inn og stusset ballen forbi den fremstormende keeper, 1-0 til TIL. I det 16. minutt stengte Hugo Anthonsen ulovlig inne i fetet, straffen ble satt kontant i nettet, 1-1. Like etter var det Edmund Kristoffersens tur å bli stengt, ny straffe, 2-1 for TIL. Så utligner Lia/Brage etter en halv times spill.

Etter avspark for andre omgang er det klart at TIL satser for fullt. Hver mann møter ballene og avleveringene får adresse, og bare etter tre minutter stikker Brandeggen til Kristoffersen som leverer kontant i nettet. Så gikk en periode da spillet gikk mest på midtbanen inntil Ronald Hansen i det 27. minutt får ballen ved straffefeltet, han nøler for lenge før han skyter og dette forårsker møljespill foran målet, uten resultat. I det 31. minutt lurer Edmund Kristoffersen av sin pålitelige oppasser og netter elegant igjen. Litt senere brilljerer Brandeggen seg forbi forsvaret på høyresiden og leverer en skreddersydd pasning til Edmund Kristoffersen som setter punktum for scoringen.

Etter andre omgang kunne TIL med ære ga av banen, men innsatsen i første omgang var likevel slik at en følte seg litt skuffet. Løperekka var frisk og pågående i andre omgang - men bare Svein Robertsen holdt mål gjennom hele kampen.

Dommer Per Nilsen foringet ikke sine sjanser til å ta forbundsgraden etter denne kampen, og de mishagsytringer og pipekonserter han høstet fra en gruppe høyst usportslige publikumere på "store stå" var slett ikke berettiget

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Dagbladet Tromsø, ved Arthuro).

Oppdatert: 31.07.2003