NNM kvartfinale 1959: Tromsø IL - Nor Narvik

Til tross for to ekstraomganger måtte TIL og Nor gå av banen etter endt kvartfinalekamp med uavgjordt 1-1, et resultat som i grunnen gir et godt inntrykk  av en stort sett grå forestilling, riktig nok var TIL nærmest semifinaleplassen med sitt harde press på slutten av siste ekstraomgang, men med litt flaks og mye innsats holdt Nor buret rent og sikret omkamp.

Det var nærmest ideelle forhold da kampen tok til på Idrettsplassen i nærvær av et usedvanlig stort tilskuerantall. Den målløse første omgangen ble svært svak fra begge lagens side, og i grunnen skjedde det lite som var verd å merke seg. Den unge Nor-keeper Gjermund Pedersen som spiller på klubbens juniorlag var veldig bra, og holdt nok Nor inne i kampen. Sammen med dommer Arne Jensen var han banens beste spiller.

I andre omgang frisknet spillet til, selv om det aldri var noe å skrive hjem om, ble det straks mere interessant. Midt i omgangen scoret Nor, og bare få minutter senere kom utligningen. Tor Brandeggen fikk ballen bare seks, sju meter fra mål, tverrvendte og skjøt hardt opp i nett-taket. Mot slutten av omgangen var TIL nært seiersmålet etter en corner. Med nesten utrolig flaks greide en av backene som sto på mållinje å feie ballen ut to ganger. Det skjedde ikke noe i ekstraomgangene.

Oppdatert: 30.07.2003