3.div.distr.10 1959: Tromsø IL - Nor Narvik

Det var som vi antydet før kampen: TIL slo serieleder Nor, seieren ble så vidt klar som 3-1, men den kunne faktisk vært større. Bl.a. brente hjemmelaget et straffespark. Og Nors mål var nærmest en foræring fra to TIL-forsvarere. TIL var det beste laget, men spillet som helhet var ikke slik man skulle vente det av toppdivisjonens lag.

Nor sjokkerte med scoring allerede før det første minuttet var omme. Et svakt tilbakespill blir oppfanget av motparten og lobbet over keeper. Resten av omgangen forble målløs og uten særlige nervepirrende situasjoner.

Like etter pause utlignet Edmund Kristoffersen etter å ha kranglet seg forbi to forsvarere inne i feltet, og ikke lenge etter hadde samme mann et skudd i tverrliggeren. Egil Johansen sørget for TILs ledelse på et skudd fra kloss hold, men satte så et straffespark utenfor. Det siste målet satte Tor Brandeggen like før slutt.

Det beste spillet viste Nor det første kvarteret og TIL i sin sterkeste periode etter pause. Men sett under et ble kampen en skuffelse, kanskje først og fremst fordi Nor var adskillig svakere en det lederplassen burde tilsi. Den lederplassen kommer vel ingen av disse lagene opp på igjen, for vi har vanskelig for å tro at disse har stort å si mot HIL.

Svein Robertsen var bestemann hos TIL, mens Ronald Hansen skuffet litt denne gang. I forsvaret spilte Hugo Anthonsen rolig og fornuftig, men litt for rolig enkelte ganger. Alt i alt en middels kamp.

Dommer Hans Rudberg, Nordreisa, dømte ikke dårlig, men kondisjonstreningen er vist forsømt. Ihvert fall var der enkelte ting som gikk ham forbi fordi han var for stillestående.

Oppdatert: 29.07.2003