3.div.distr.10 1959: Tromsø IL - Mjølner

3. divisjonskampen mellom TIL og Mjølner ble en stor skuffelse. Begge lagene har vist bra takter tidligere iår, men det spillet som ble vist i andre omgang var ikke verdt to av topplagene i serien. Mjølner vant 1-0 fortjent etter overtaket i første omgang og begynnelsen av andre, men TIL kunne lett ha skaffet seg minst ett poeng, da laget presset som verst den siste halvtimen.

Kampen begynte lovende. Spillet vekslet raskt og det gled pent på midtbanen. Etter hvert tok Mjølner over, og etter et kvarters spill kom kampens eneste godkjente scoring. Det var Kjell Larsen som ble spilt fri på kloss hold og hadde ikke noen vanskeligheter med å putte ballen i mål. Mot slutten av omgangen ble TIL tilkjent straffespark, en nokså hard avgjørelse etter vår mening, Egil Johansen scoret pent, men en annen TIL-spiller sto inne i feltet og faktisk frarøvet TIL det ene poenget. Sparket ble tatt opp igjen, men denne gangen sendte Johansen ballen over.

Et såpass rutinert lag som TIL burde ikke begå to slike kraftige blundere, først ruser en mann inn i feltet før straffesparket er gått. og etterpå lar de Johansen ta straffesparket igjen. Det skal nerver til for å score på andre gangs forsøk.

Var første omgang positiv, så ble andre omgang det stikk motsatte. Mjølner som hadde vist så mye pent før pause, falt helt sammen, og TIL overtok initiativet. At TIL ikke klarte å utrette noe mot det famlende Mjølner-laget er litt av en gåte. Ballen ble sparket i hytt og vær, og bare to-tre mann på hele banen prøvde å spille fotball - Først og fremst Per Mogstad og Svein Robertsen. Mjølner fikk to mål annulert i andre omgang.

TIL manglet både Ronald Hansen og Tor Brandeggen, og fikk Odd Jensen skadet i første omgang. Dette måtte selvsagt merkes, men det er trist for TIL at to mann skal være uerstattelig. Nå var Svein Robertsen enslig svale i løperekken, selv Edmund Kristoffersen var bare en skygge av seg selv. Odd Hansen arbeide bra på midtbanen, men avleveringene var ikke altid vellykket.

Oppdatert: 29.07.2003