3.div.distr.10 1959: Tromsø IL - LiaBrage Harstad

Lia/Brage holdt på å lage sensasjon i 3. divisjonskampen mot TIL i Tromsø. TIL gikk på banen med et for øyet å bedre målaveragen betraktelig, men greide med nød og neppe å hale i land en så knepen seier som 3-2.  Lia/Brage ledet 2-1 til et stykke ut i andre omgang, og mange så nok seriemesterskapet forsvinne i det fjerne. Litt lysere ble det - paradoksalt nok - mens tussmørket senket seg over banen. Stillingen ved pause var 1-1.

Kampen begynte svært nervøst, og det var faktisk Lia/Brage som åpnet best. Det gikk 35 minutter før TIL klarte å ta ledelsen på et pent langskudd av Odd Hansen, men like før pause utlignet bortelaget.

Lia/Brage tok ledelsen tidlig i andre omgang, men for oss så det ut til å være en klar offside, det mente også linjemannen, men han ombestemte seg visst senere. Like etter utlignet Edmund Kristoffersen på et like overraskende som pent skudd via stolpen og inn. Seiersmålet ble satt inn av Tor Brandeggen etter pent overlegg fra Svein Robertsen.

TIL skuffet adskillig etter suksessen i det siste, men Lia/Brage var ingen lett motstander. Svein Robertsen fikk på ingen måte dominere som han pleier, men sidemannen Ronald Hansen  til gjengjeld var rekkens absolutte nyttigste mann. En positiv overraskelse var Sigurd Jensen som spilte bedre enn vi kan huske å ha sett ham i år. Det man kanskje vil huske lengst fra denne kampen var mørket i andre omgang, det er uforsvarlig å starte en kamp så sendt på ettermiddagen i slutten av september. Når det dertil kommer at lagene hadde svært like drakter, var det ikke til å undres over at spillerne nærmest lekte blindebukk det siste kvarteret.

Arne Jensen dømte bra, adskillig bedre enn enkelte tilskuere lot til å mene.

Oppdatert: 29.07.2003