3.div.distr.10 1959: Tromsø IL - Bardufoss OIF

TIL fikk det lett mot et svakt BOIF-lag i 3-divisjons kampen i Tromsø. 6-0 ble sluttresultatet og dermed har fjorårest cupfinalist 0-12 på de to første kampene i år. Men så er det heller ikke så mye igjen av fjorårets sensasjonslag, og BOIF skal få streve hardt for å unngå nedrykk i høst. TILs målscore er imponerende, men motstanderne må nok regnes som de svakeste i serien.

BOIF spilte god fotball i 5-6 minutter, og åpningsminuttene kunne godt blitt avgjørende, Nå uteble sjokket, men tre ganger var sjansene så store at mål syntes unngåelig. Så fikk TIL samlet seg, og resten av kampen var det nesten bare et lag på banen. Særlig i andre omgang laget hjemmelaget  den rene oppvisning mot et stillestående og planløst Bardufoss-lag.

Dagens mann var uten tvil Edmund Kristoffersen, fem mål besørget han alene, og har nå ni scoringer på to seriekamper. Flere av målene var rene skoleeksempler på oppfatningsevne og godt tilslag. Men det var ikke bare målhungeren som fremhevet den lovende TIL-gutten, han har utviklet seg til å bli en storspiller etter lokal målestokk.

På den andre indreplassen arbeidet Ronald Hansen som en helt i 90 minutter. På sin måte var han like nyttig for laget som Kristoffersen, og var uten sammenligning banens mest inteligente spiller. Ellers viste hele løperekken seg fra sin beste side, men fikk også ganske lett spill. Forsvaret virket derimot ikke så patent, og mot et bedre lag kan det bli skjebnesvangert for TIL.  Det var stor publikumstilslutning og alminnelig tilfredshet med TIL-seieren, men noe spennende kunne det jo ikke bli.

Oppdatert: 29.07.2003