3.div.distr.10 1959: Bardufoss OIF - Tromsø IL

Det lå an til sensasjon i kampen mellom TIL og BOIF på Bardufoss lørdag ettermiddag, men med nød og neppe greide Tromsø-laget å hale i land en 4-2 seier over hjemmelaget. Det var egentlig ikke ufortjent at det innsatsfylte og seierslystne BOIF-laget - riktignok reservespekket i forsvaret - hadde skaffet seg en 2-0 ledelse ved pause, som holdt til ca. 20 minutter ut i andre omgang.

TIL skal ha all ære for at laget kom meget godt igang midt i andre omgang og skaffe seg et markert overtak på banen. Det ble to scoringer ved Håvard Wangberg med sekunders mellomrom i det 20. minutt, og samme mann ga TIL ledelsen 32 minutt ut i andre omgang. Tor Brandeggen headet inn TILs fjerde mål ett minutt før slutt.

TIL skuffet på ingen måte, - tross resultatet, og laget fikk under sin store periode i andre omgang vist mye pen forball. Men det er tydlelig at BOIF nå er et lag som kan lage vansker for hvilken som helst lag i divisjonen.  - der laget uten tvil hører hjemme.

Hos TIL spilte løperekken godt, særlig Wangberg og Brandeggen, reservekeeperen, Roy Johansen, kom meget godt fra kampen.