NNM 2.runde 1958: Tromsø IL - Skarp

TIL hadde ingen vanskeligheter med å slå ut Skarp i annen runde i nordnorsken, kampen på Idrettsplassen endte   6-0, og når man med rette kan si at seieren var i minste laget, får man et bilde av kampen. TIL dominerte hele matchen og Skarp kan takke sin keeper Tor Johansen, for at det ikke ble flere mål.

Skarp kjempet jevnt med TIL det første kvarteret, men så overtok TIL-guttene, og spilte seg opp til flere store sjanser. Mål ble det ikke før etter 25 minutt, da Egil Johansen nettet på et hardt skudd. Samme mann økte til 2-0 like før pause etter fint forarbeid av Edmund Kristoffersen.

De fire målene i annen omgang kom alle fra kloss hold, og målscorere var Edmund Kristoffersen (2), Egil Johansen (3)og Håvard Wangberg (1). Skarp hadde en eneste klar sjanse i hele omgangen, og det var TILs forsvar som skapte den.

TIL og banens dominerende spiller var Tor Brandeggen, teknisk sett lå han i særklasse blant de 22, og han var en av få som hadde tilslag på ballen. Edmund Kristoffersen på ytre høyre er også en fin spiller med store muligheter.

Dommer Per Nilsen, overså bl.a. et opplagt straffespark for TIL, og var ved noen anledninger for "snill" etter vår mening. Men han klarte på en fin måte å dempe gemyttene, og det kunne trenges av og til.

Oppdatert: 26.07.2003