3.div.distr.10 1958: Tromsø IL - Nor Narvik

TIL hadde ingen vanskeligheter å skaffe seg de to poengene i 3.divisjonskampen mot Nor.  4-0 ble sluttresultatet, men Nor kan takke de høyere makter for at de slapp med fire baklengst-mål. TIL lå klart over gjennom hele kampen, men klarte likevel ikke å score i første omgang. I andre omgang da laget hadde den kraftige vinden i ryggen, kom fire mål med jevne mellomrom - men det kunne ha vært mange flere. Det vrimlet av såkalte opplagte sjanser, og ballen befant seg for det meste innenfor Nors straffefelt.  Det ble skutt flittig, men skuddene var enten for løse eller for dårlig plasserte.

Først ti minutter ut i annen omgang gikk det hull på byllen, Arnold Jensen la inn et frispark som via en Norspiller og Edmund Kristoffersen gikk i nettet. Litt senere ble Håvard Wangberg hektet inne i feltet, han besørget selv straffesparket i mål. Egil Johansen sørget for det tredje målet fra kloss hold etter corner. Tor Brandeggen økte til fire likefør full tid, på et pent skudd fra skrå vinkel.

Det er vanskelig å bedømme TILs styrke etter denne kampen. Motstanden var for svak til at det kunne bli noen verdimåler. Nor skuffet stort og hadde lite å vise frem denne gangen. Det var innsats og kraft over laget, men heller ikke stort mer. TIL lå klart over i teknikk og hurtighet, og til tider ble Nor nærmest statister. Det var mange positive glimt i TIL-rekken, særlig i andre omgang. Høyresiden Kristoffersen og Brandeggen var de beste, og særlig Kristoffersen viste mange pene ting. Arnold Jensen og Odd Hansen dominerte midtbanen, og i Hugo Anthonsens fravær gjorde Magne Johansen en habil innsats.

Arne Jensen dømte godt, og fortjente ikke alle de misshagsytringene som Nor-spillerne serverte, slengbemerkingene kunne vært spart.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Dagbladet Tromsø og Nordlys).

Oppdatert: 28.07.2003