3.div.distr.10 1958: Tromsø IL - Finnsnes IL

TILs uavgjort mot Finnsnes vil stå for ettertiden som et uløst mysterium. 1-1 ble resultatet, men siffrene sier svært lite om det som foregikk. Stikk i mot enhver beregning ble oppgjøret svært dramatisk, først og fremst fordi TIL avslørte en fraperende evne til å unngå å score.

Første omgang var forholdsvis jevn, men etter pause foregikk det meste av spillet innefor straffefeltet til Finnsnes. Til tross for de mest opplagte sjanser ble det ikke mål, til stor fortvilelse for TIL-patriotene. De har sikkert ikke hatt det lett denne sommeren.

Den første halvtimen ble målløs, men så kom scoringene i rask rekkefølge : Egil Johansen skyter mot det åpne målet, og Edmund Kristoffersen gir ballen det siste puffet over målstreken. Noen minutter etter lager Harald Rønne et veritabelt selvmål, han skal spille ballen tilbake , men feilbergner plasseringen. Flere mål ble det ikke i denne merkelige kampen.

I annen omgang tok TIL helt hånd om spillet, og Finnsnes lå hele tiden på defensiven. Hele laget kjempet med fortvilelsens mot, men med hjelp av  en uhyre inneffektiv TIL-rekke holdt det til ett poeng. Banen innbød ikke til noe edelt fotballspill. Store sølepytter, og en sleip tung ball og en iskald vind henførte oss i tankene til en annen årstid. Men til tross for disse trøsteløse forhold var det av og til pene trekk å se. Men så snart man nærmet seg TIL-buret var det slutt på all plan og ro, og tilløpene oppløste seg i vill sparking.

Arnold Jensen var nok engang TILs dominerende spiller, mens løperekken kan vi ikke med vår beste vilje gi gode karakterer. Alle mann var glade i ballen, så glade i den at de nødig ville gi den fra seg, før de hadde kjælt litt med den.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Dagbladet Tromsø).

Oppdatert: 28.07.2003