NNM kvartfinale 1957: Stein - Tromsø IL

Varmen og Steins bedre kondisjon tok helt peppen fra Tromsø IL. Det gikk som Tromsøværingene hadde fryktet og hammerfestingene hadde håpet, da Stein og TIL møttes i kvartfinalen. Stein vant 1-0 etter en scoring i annen omgangs 38. minutt. Målet kom ved en heading etter et frispark fra 16 meteren. Kampen var meget jevn, men med et lite overtak til hjemmelaget.

Kampen begynte ganske bra for TIL , som allerede i det første minuttet hadde et meget farlig oppløp, men centerhalf Wærås ryddet opp. TIl hadde overtaket de femten første minutene med flere farlige oppløp. Det indre forsvaret til Stein spilte imidlertid godt og ryddet opp. Den første man merket seg på TIL var Svein Robertsen som er en meget lovende spiller. Han driblet seg fabelaktiv frem og la en serie farlige innlegg til innertrioen. Robertsen hadde en hard og god back foran seg, men rundet denne når han ville.

På TILs lag merker man seg spesielt Svein Robertsen, - Tor Brandeggen fikk ikke - kanskje på grunn av varmen - ikke vist sin klasse. Det var 23 grader i skyggen og langt over 30 på den solstekte banen. Johnny Kaasbøll på indre venstre hadde en bra kamp. Ivan Wilhelmsen hadde en stri tørn mot Steins forsvar. Odd Hansen og Arnold Jensen spilte en bra kamp, men varmen hindret dem i å yte sitt beste.

Oppdatert: 25.07.2003