NNM 1.runde 1957: GIL - Tromsø IL

I oppgjøret mellom GIL og TIL var det stor fart og godt spill, og TIL vant solide 5-0. Fire av målene ble scoret av Tor Brandeggen som spilte en meget god kamp, men som også pådro sin klubb et utall av frispark for offside og ureglemessige tacklinger, scoringene ble imidlertid åpnet av Ivan Wilhelmsen med sesongens hittil vakreste mål på Idrettsplassen i Tromsø. Fra 18 meters hold og i ca. 30 graders vinkel plasserte han ballen helt oppe i trekanten utenfor målvaktens rekkevidde.

Kampen gikk i stor fart og må karakteriseres som cup-preget. Det fine småspillet så man ikke så meget til, selv om det fra begge sider var adskillige flere-trekks-kombinasjoner under de forskjellige oppløp. GIL spilte ganske godt, og det gikk 20 minutter før Wilhelmsen åpnet scorings-rekken med det tidligere omtalte praktskuddet. Fem minutter senere skjøt Svein Robertsen - målmannen halvklarete, og Brandeggen som sto like ved, satte støvlen til. Med 2-0 gikk lagene til pause.

Tor Brandeggen storspilte i annen omgang og scoret tre mål. Ved siste scoringen gikk han opp langs dødlinjen og kranglet seg helt inn til stangen, og det ble mål. Umidelbart før den siste scoringen ble Brandeggen så sterkt sjenert under et oppløp at dommeren tilkjente TIL straffespark - som Johnny Kaasbøll satte utenfor.    Publikum 3-400 i tallet - hadde en hustrig fornøyelse i det sure vært.

Dommer Arne Jensen brukte fløyta meget flittig og dempet et hvert tilløp til hardt spill. - han holdt et godt øye til offside-posisjonene, og stanset et meget stort antall angrep for offside.

Oppdatert: 24.07.2003