3.div.distr.10 1957: Tromsø IL - Harstad IL

HIL og TIL møttes til årets kamp på Idrettsplassen, og gjestene vant fortjent 4-2, etter å ha ledet 2-0 ved pause. HILs mål ble scoret av Alf Røgenes og Tætt Bendiksen som laget to hver. TILs mål ble satt inn av Ivan Wilhelmsen og Hugo Anthonsen som fikk i oppgave å eksekvere oppgjørets eneste straffespark. Kampen var i lange perioder ganske jevn og den ble meget spennede.

Banen var i fin stand og været det beste. Tilstrømmingen til oppgjøret ga publikumsrekord for året. Og etter at Hugo Anthonsen hadde redusert HILs ledelse til 2-4, kom det liv i tilskuermassene. Var det ikke for vi selv hørte det - og brølt med - ville det ikke være lett å tro at den heiingen kom fra fotballpublikum i Tromsø. Men så blir det ikke heiet før neste år når HIL kommer til Tromsø for å møte TIL i serie og cup.

Samtidig var denne seriekampen HILs første kamp i Tromsø denne sesongen, og det skal sies at de "uovervinnelige 11" fra Harstad kom godt fra sin årsdebut i her i byen. De kom riktig nok en time forseint på grunn av hurtigruteforsinkelse, men det var intet skår i gleden. HIL stilte med sine beste krefter, og særlig løperekken viste seg å leve opp til sitt gode rykte.

TIL spilte heller ikke dårlig som lag betraktet, men indreløperne og begge vinghalfene kom sørgelig til kort ute på midtbanen. Alle fire arbeidet energisk, men det var ikke nok. Til gjengjeld spilte ytreløperne Ivan Wilhelmsen og Svein Robertsen heller bedre enn vanlig. Det indre forsvar med Hugo Anthonsen i midten spilte også bra, og det var ikke backenes feil at HILs indreløpere fikk så fritt spillerom. Særlig fikk Tætt Bendiksen langt mindre bry med Johnny Kaasbøll enn hva vi egentlig kunne ha tenkt oss på forhånd.

Målene kom slik: 0-1 HIL 30. minutt, Alf Røkenes som sto i fin posisjon fikk en nydelig ball og fluktet den elegant over en utrusende keeper og i mål.   0-2 HIL 32. minutt, Nå skjer det samme som på første målet, bare med de forskjell at nu er det Tætt Bendiksen som viser publikum hvordan man lobber over en fremstormende keeper. Og så kan man jo spekulere i evigheter om Jan Johannessen burde ha blitt stående mellom stengene eller ikke.  0-3 HIL 58. minutt, Tætt Bendiksen brenner av fra 16 meteren, Jan Johannessen i TIL-buret får så vidt slengt neven opp før ballen suser inn like under tverrliggeren.    0-4 HIL 67. minutt, Alf Røkenes fyrer av et skudd som Jan Johannessen bare må kapitulere på.     1-4 TIL 70. minutt, Ivan Wilhelmsen står i fin posisjon, han setter foten til og der får TIL sin redusering.  2-4 TIL 75. minutt, Tor Brandeggen blir stygt sjenert av HILs centerhalf, tacklingen er åpnebart ulovlig hard. Publikum forlanger straffespark - og får det. Hugo Anthonsen setter ballen rolig i mål.

Oppdatert: 25.07.2003