3.div.distr.10 1957: Tromsø IL - Fløya

Det kunne ha vært omvendt, var kommentarene da fjorårets nord-norske mestre Tromsø Idrettslag gikk av banen etter 2-1 seier over Fløya, i årets første store oppgjør i 3. divisjon. TIL hadde målvalget og valgte å spille med sola og vinden i ryggen. Etter bare noen minutters spill var favorittstemplet av klubben som fra starten og til kampens slutt hadde nok å gjøre med nykomlingene Fløya.

Opptil flere ganger var det TIL som hadde sin fulle hyre med å ri av stormen, og med litt mere hell til Fløyas spillere kunne resultatet godt ha vært et helt annet. Flesteparten av publikum som utgjorde ca. 400 sto hele tiden og ventet og ventet på nedsablingen som man trodde ville komme. Men den uteble. Hele omgangen var frisk og ganske spennende med flere tildels farlige sjanser til begge lag. Fløya hadde imidlertid en stygg tendens til ensidig spill, i det løperne på venstresiden som oftes ble gående arbeidsløs. Omgangen gikk ut med 0-0 som resultat.

Det gode inntrykket man hadde fått av Fløya gjennom første omgang, ble ytterligere styrket i begynnelsen av annen omgang, da Odd Olsen etter en fin fin sentring fra ytre venstre Knut Pettersen, skjøt knallhardt tett opp under stangen og i mål.  TIL lot seg imidlertidig ikke affisere av Fløyas ledelse, og bare ett minutt etter vippet Hans Mortensen ballen i mål. Stillingen var 1-1.

Da andre omgang begynte valgte TIL å sette Brandeggen inn i center igjen, Mortensen gikk ut på høyrekanten. Spillet gikk med stor fart på begges banehalvdeler. Kort tid etter Mortensens skudd var Brandeggen framme, fanget opp en returball fra Fløyas keeper, og satte den hårdt i mål. TIL-guttene ble oppildnet, satte opp farten, men til alles forbauselse fulgte Fløyas forsvar med. Kampen sluttet med TIL-seier 2-1.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Dagbladet Tromsø).

Oppdatert: 24.07.2003