NNM kvartfinale 1956: Tromsø IL - Fløya

TIL sikret seg som ventet retten til å gå videre i det Nord-Norske fotballmesterskapet, og slo Fløya 3-0 i kvartfinalen. Omgangsresultatet var 2-0. Målene ble scoret av Leif Johnsen, Tor Brandeggen og Egil Johansen. Kampen var ikke særlig spennende, og den var heller aldri velspilt, dertil var det formye longpasning og upresise avleveringer i den tildels sterk sjenerende skarpe nordavinden. TILs seier burde vært større hvis løperekken hadde evnen å utnytte de tallrike sjansene som bød seg i annen omgang. Banens beste mann var Oddvar Bern i Fløya-buret. Arne Jensen Skarp dømte godt og hadde hele tiden full kontroll over gemyttene.

Fløya vant målvalget og valgte å spille med den sterke vinden i ryggen. I kampens første femten minutter hadde Fløya overtak i spill og ballen holdt seg det meste på TILs halvdel, men forsvaret hadde hele tiden full kontroll. Senere overtok imidlertid TIL mer av spillet og hadde flere farlige oppløp. Resultatet kom imidlertid ikke før i det 29. minutt, Leif Johnsen skjøt løst, men velplassert, og markkryperen skvatt inn like ved stanga. TIL var i denne periode hyppig opp ved Fløyaburet, og i det 43. minutt nettet Brandeggen kontant etter ei pasning fra Egil Johansen.

Fløya kom sterkt igjen i de første minutt av annen omgang, og hadde en kjempesjanse ved Gisle Johnsen. TIL overtok imidlertid stadig mer av spillet som hele omgangen gjennom vesentlig foregikk på Fløyas banehalvdel. Sjansene kom på løpene bånd, og hele TILs løperekke var implisert i en situasjon som fikk latteren til å runge blandt publikum, fire mann hadde sjanse til å score, men ingen kom seg til å gjøre det. I det 36. minutt kom kampens siste mål ved Egil Johansen som skjøt hardt fra 6-7 meters hold, forsvaret sto helt stille og syntes å vente på at det skulle bli dømt offside. - Med ensidig TIL-press ebbet kampen ut.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Dagbladet Tromsø).

Oppdatert: 23.07.2003