1.divisjon 1956: Tromsø IL - Nor Narvik

TIL vant en fortjent 2-0 seier over Nor i 1. divisjonskamp i Tromsø. Målene ble scoret av henholdsvis Leif Johnsen og Egil Johansen.  Det var meget vanskelige spilleforhold, banen var regntung, sleip og gjørmet - men til tross for dette var det god fart over kampen, og enkelte ganger tilløp til godt spill.

Første omgang spilte TIL mot en sterkt sjenerende vind. Denne omgangen var forholdsvis jevn, selv om TILs løperekke skapte absolutt de farligste målsjansene, og hadde endel skudd som enten gikk utenfor eller som ble oppfanget av keeper. Først i det 35. minutt kom kampens første mål. Brandeggen førte opp fra midt på Nors bane, driblet av en mann, sendte en stikkball over til Arnold Jensen som i trengt posisjon kakket ballen til Leif Johnsen, denne kom seg fri og scoret på et hardt og velplassert skudd.

Helt fra annen omgangs begynnelse satte Nor opp en voldsomt fart, men etter et par minutters spill overtok TIL og beholdt et markert overtak hele omgangen igjennom. Særlig de 20-25 første minuttene var det et meget sterkt TIL-press mot Nor-målet. I det 7.minutt lobbet Brandeggen over til Egil Johansen som scoret på direkten. TIL hadde senere en rekke gode tilbud, men maktet bare å oppnå et annulert mål.

Oppdatert: 23.07.2003